Omgevingsanalyse

Om deze externe invloeden in kaart te brengen is het aan te raden om een omgevingsanalyse uit te voeren. In een omgevingsanalyse worden onder andere de volgende punten onderzocht:

  • Wet- en regelgeving

    Heeft u vergunningen nodig om uw onderneming te starten, zijn er belangrijke wetswijzigingen op komst, enzovoorts? Voor heel veel bedrijfsactiviteiten zijn vergunningen nodig en het is natuurlijk van groot belang dat u zich ervan verzekert dat u die vergunningen ook daadwerkelijk krijgt voordat u met Mijn Eigen Bedrijf van start gaat. Sinds oktober 2010 is de Wabo-wetgeving van kracht die veel oorspronkelijke omgevingswetten bundelt. Het hele pakket van vergunningen kan nu in principe in één keer worden aangevraagd, digitaal via Omgevingsloket Online (OLO). Bij uw gemeente weet men hier alles van.

  • Economisch klimaat

    Is dit wel de juiste tijd om mijn onderneming te beginnen? Ook al bouwt u uw eigen bedrijf rond een briljant idee, dan nog kan het voorkomen dat uw initiatief door externe factoren de kop wordt ingedrukt. Zo zijn sinds de financiële crisis de banken en andere geldverstrekkers een stuk minder scheutig met financieren dan voorheen. Ook het winkelend publiek is zuiniger geworden.

Terug naar Marketing

Doorloop de 6 stappen voor het starten van uw eigen bedrijf!

Lees hier alle Tips & Cases voor starten van een eigen bedrijf