De stamrecht BV voor Mijn Eigen Bedrijf

Voor het opstarten van een onderneming is vaak startkapitaal ver­eist. Er zijn opstartkosten zoals vergunningen, inventarisaanschaf, pc-aanschaf en de huur van bedrijfsruimte. Al deze kosten worden – voor de eerste maal – gemaakt op het moment dat de inkomsten nog nihil zijn. Een startkapitaal helpt u over deze eerste drempel heen. Een gouden handdruk bij ontslag kan in sommige gevallen zeer goed dienst doen als startkapitaal.

Bij ontslagvergoedingen hoger dan € 75.000,- is het in het alge­meen interessant om een stamrecht BV op te richten. Bij lagere ontslagvergoedingen wegen de oprichtingskosten en het jaarlijkse beheer niet op tegen het rendement in de BV. Met het rendement (rente, beleggingsopbrengst) “verdient” de BV de kosten niet terug en is het beter om een stamrechtverzekering of stamrecht bankspaarrekening te openen. Echter, als u van plan bent om een eigen bedrijf te starten, kunt u een stamrecht BV overwegen ook bij lagere bedragen dan € 75.000,-. Met een stamrecht BV houdt u de volledige ontslagvergoeding intact om te investeren óf om de eerste opstartkosten te financieren. Met een stamrecht BV kunt u actief gebruik maken van het bedrag van de gouden handdruk. Als u de ontslagvergoeding zou onderbrengen in een stamrechtverzekering of stamrecht bankspaarrekening raakt u de toegang tot het geld kwijt.

Laat u goed adviseren of een stamrecht BV past bij u en uw onder­nemersplannen. Let op: een stamrecht BV is niet voor iedereen geschikt. Veel interessante informatie vindt u bij de Gouden Handdruk Specialist.

Uitgebreide informatie over het oprichten van en het werken met een (stamrecht) BV leest u hieronder:

Terug naar Stap 2 - BV

Doorloop de 6 stappen voor het starten van uw eigen bedrijf!

Lees hier alle Tips & Cases voor starten van een eigen bedrijf