Case 1: SHARPE Executive Search

“Een schot in de roos”

Jean-Louis Goedmakers was Head of Sales Financial Banking bij ING Amsterdam voordat hij zijn eigen bedrijf startte. Na een 10-jarig dienstverband zijn Goedmakers en ING vanwege een meningsverschil “uit elkaar gegaan met wederzijdse overeen­stemming”. Zodoende maakte Goedmakers gebruik van de hem aangeboden ontslagvergoeding. Deze ontslagvergoeding bracht hij onder in zijn stamrecht BV.

Observeren leidt tot SHARPE Executive Search

Het idee van een eigen bedrijf zoemde al langer door het hoofd van Goedmakers. “Ik heb altijd al een eigen bedrijf gewild,” bekent Goedmakers. Maar goede banen bij eerst ABN AMRO en daarna ING lieten het idee voor onbepaalde tijd in de ijskast staan. De op Curaçao geboren Goedmakers heeft na zijn ontslag zijn ‘zaken’ een half jaar geobserveerd. Na dit half jaar liep hij 6 maanden stage bij SHARPE Executive Search.

Observatie en partnerschap

Medio 2009 werd Goedmakers officieel partner van SHARPE. Samen met zijn partner Dirk Fetter, die al sinds 2007 in dienst is bij SHARPE, is Goedmakers voor 50% aandeelhouder van SHARPE. Het bedrijf is een vaste sparringpartner voor haar cliënten (werk­gevers) en kandidaten (werkzoekenden). SHARPE Executive Search brengt sollicitant en opdrachtgever bij elkaar. Doel is om voor de werkgever een geschikte kandidaat voor een openstaande vacature te vinden. Met het advies van SHARPE kunnen cliënten ruggespraak houden over hun ambities en carrière. SHARPE is gespecialiseerd in private banking, wholesale banking en invest­ment management.

Goedmakers vindt dat SHARPE en de opdrachten zijn werk tot een “uitdagende baan” maken. Het begeleiden en coachen van profes­sionals in de financiële sector en tegenwoordig ook in de com­merciële sector gaat Goedmakers goed af. Deze andere wending in het leven van Goedmakers heeft hem goed gedaan. Zijn nieuwe werkzaamheden bleken een “schot in de roos te zijn”. Door zijn ziel en zaligheid in zijn werk te leggen, heeft Goedmakers binnen de kortste keren een nieuwe eigen stijl ontwikkeld.

De economische crisis vertraagt het succes

Ook SHARPE Executive Search heeft onder de economische crisis geleden. Medio 2009 was het redelijk stil met de werkzaamheden bij het bedrijf. Maar vanaf de tweede helft van 2009 trokken de potentiële opdrachten weer aan en konden Goedmakers en zijn partner Fetter de trend van voor de crisis doortrekken. Tegenwoor­dig nemen de opdrachten weer toe, want “de markt is altijd in beweging.”

De tips van Jean-Louis Goedmakers voor de startende ondernemer:

  • Jean-Louis Goedmakers adviseert elke startende ondernemer een substantiële ontslagvergoeding onder te brengen in een stamrecht BV.
  • Daarnaast adviseert Goedmakers de beginnende ondernemer om eerst goed bij zichzelf te rade te gaan wat hij of zij echt wilt.
  • Goedmakers raadt aan om fiscale documenten op tijd in te leve­ren bij de Belastingdienst om boetes te voorkomen.

Wilt u meer weten over SHARPE EXECUTIVE SEARCH kijk dan op www.sharpe-es.nl

Terug naar Tips en cases

Doorloop de 6 stappen voor het starten van uw eigen bedrijf!

Lees hier alle Tips & Cases voor starten van een eigen bedrijf