Case 2: Voorraadlease

“Leasen van jonge gebruikte auto’s is gat in de markt”

Marko Hagen was manager van Local Car Lease in Helmond. Door verschil van inzicht tussen Hagen en zijn directeur besloten beide partijen uit elkaar te gaan. “Er was een groeiplan voorge­steld, maar in plaats van dit plan na te leven werd er een krimp­plan ingezet,” licht Hagen toe. Medio 2009 trad Hagen officieel uit dienst bij Local Car Lease en begon hij aan zijn ‘eigen’ nieuwe avontuur bij Voorraadlease.

Droom verwezenlijken als zelfstandig ondernemer

Tijdens zijn werkzaamheden bij Local Car Lease had Hagen al kennis gemaakt met Voorraadlease. Tot medio 2009 was Voorraad­lease niet meer dan “een label waar we bij Local Car Lease mee werkten.” In 2006 kwam Hagen al op het idee om “jonge” auto’s als lease auto’s aan te bieden voor de regionale bedrijven. Tijdens zijn werkzaamheden voor Local Car Lease deed hij de werkzaam­heden voor Voorraadlease erbij. Nadat beide partijen, Local Car Lease en Hagen, hadden besloten om niet meer met elkaar door te gaan, heeft Hagen Voorraadlease gekocht van zijn voormalige werkgever. Hagen was al vrijgesteld van werkzaamheden en trof al voorbereidingen om Voorraadlease op de kaart te zetten. Onder andere door het advies van W&P Belastingadviseurs heeft Hagen voor deze nieuwe weg in zijn leven gekozen. Met zijn nieuwe rol als zelfstandig ondernemer verwezenlijkt Hagen zijn droom: “Het is altijd mijn wens gewenst om zelf te ondernemen.”

Richten op de hard werkende ondernemers

Voorraadlease richt zich op de hardwerkende ondernemer die ook “op de centen let”. Hagen leidt samen met zijn partner Voorraad­lease en biedt onder andere ‘mooie’ auto’s aan van Audi, Volvo, Volkswagen en BMW van maximaal 36 maanden oud. Naar eigen zeggen leeft de markt en de handel in ‘niet-nieuwe’ auto’s op. Naast de opleving van de markt speelt het product goed in op de economische crisis in 2009. De ambitie van Hagen is om in de toekomst met zijn eigen onderneming nog verder te groeien. ”Het moet en zal nog beter gaan in de toekomst.”

Ondernemen is veel zelf doen

Toch is de stap naar een eigen onderneming voor de 43-jarige Hagen niet vanzelfsprekend gegaan. Bij Local Car Lease was Hagen manager van 130 personeelsleden. In de periode tussen het ontslag en zijn start bij Voorraadlease heeft hij zich goed kunnen voorbereiden op het ondernemerschap. “Ineens moest ik alles zelf regelen en had ik geen ondersteuning van werknemers meer,” vertelt Hagen. Vóór 2009 bestond Voorraadlease alleen uit een webpagina, maar vanaf zomer 2009 was het bedrijf veranderd in een goed lopende onderneming. “Tegenwoordig is het helemaal mijn eigen bedrijf,” benadrukt Hagen nogmaals.

Marko Hagen geeft aan de beginnende ondernemer de volgende tips mee:

  • De ondernemer moet te allen tijde de rust bewaren; De beginnende ondernemer moet niet in paniek raken bij tegenslag.
  • Daarnaast moet men vertrouwen in zichzelf hebben, ook als het minder gaat. “Blijf altijd ‘bewegen’, ook al loopt het even niet.”

Wilt u meer weten over het bedrijf van Marko Hagen kijk dan op www.voorraadlease.nl

Terug naar Tips en cases

Doorloop de 6 stappen voor het starten van uw eigen bedrijf!

Lees hier alle Tips & Cases voor starten van een eigen bedrijf